Miten kotisivut tehdään ja mitä ne maksaa

Jokaisella kotisivujen tarvitsijalla on päällimmäisenä kysymys mitä kotisivut maksaa, ja mistä löytyisi ilmaiset kotisivut. Käymme tässä hieman läpi mitä kotisivuilta kannattaa vaatia, ja mitä niistä kannattaa maksaa. Kotisivujen hinnat tosiaan vaihtelee ilmaisesta tee-se-itse-toteutuksesta tuhansiin euroihin, mutta mihin kannattaa kiinnittää huomiota kotisivuja suunnitellessa? Kurkkaa tästä noheva työnäyte kuinka järjstyy toimiva kotisivuprojekti. Tästä saat hyvää ajatusta siitä, kuinka kotisivut kasataan ja mitä tulee ottaa huomioon.

Niin monta kuin on eri käyttötapaa ja tarkoitusta kotisivuille, niin myöskin löytyy yhtä monta hintaa. Kaikki lähtee kotisivujen suunnittelussa siitä, että miksi kotisivut tehdään ja mitä niillä halutaan saavuttaa. Kotisivujen runkona toimii useimmiten kotisivujen sisältö, johon kannattaa ennen kaikkea kiinnittää huomiota. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että kotisivut kannattaa toteuttaa sisällöstä aloittaen. Jos kotisivuille halutaan ammattimaiset ja myyvät sisältötekstit, niin niistäkin täytyy maksaa.

Kotisivujen suunnittelu vaatii osaamista.,
Kotisivujen suunnittelu on usein hyvä jättää ammattilaiselle.

Kotisivuprojektin ensimmäinen vaihe on siis sisältö. Jos pystyy itse kirjoittamaan ammattimaisen ja laatua huokuvan sisällön, niin sitten jää pelkästään kotisivujen suunnittelu ja toteutus jäljelle. Kotisivujen rakentamisen hinta voi vaihdella tekijästä ja tarpeista riippuen, mutta olisi hyvä löytää ainakin tehokas tekijä joka ei laskuta laiskottelusta vaan tehdystä työstä. Kotisivujen käyttökohteesta riippuen suunnittelutyön määrässä on vaihtelua. Jos yksinkertainen ja puhdas tyyli sopii, niin tällä säästää heti jonkun verran!

Jos haluaa tehdä kotisivut itse, niin on jopa mahdollista saada kotisivut ilmaiseksi. Tarjolla on hyviä ja suhteellisen helppokäyttöisiä työkaluja, mutta hommaan vaaditaan hieman kiinnostusta ja jonkun verran ymmärrystä tietokonehommista. On olemassa sellaisia kotisivukone-tyyppisiä ratkaisuja, joiden kanssa homma on helppoa, mutta lopputuloksesta ei tietenkään ole takuita! Tekijä on vastuussa, ja mitä jos kesken homman loppuukin taidot ja hermot kesken? No, sitten ei auta kuin etsiä osaava nettisivujen tekijä joka hoitaa homman, ja maksaa mukisematta hieman ammattilaisen työstä. Netin kautta on helppo tavoittaa tekijä. Vaikka suomalainen onkin suhteellisen kallis kotisivujen tekijä, niin kotimaisille sivustoille tämä on lähes vaadittava. Toki jos löytyy omaa osaamista, niin voi yrittää löytää halvemmankin tekijän ulkomailta ja pitää itse huolen että saa mitä haluaa.

Kotisivujen toteutuksella on aina hintansa, eikä ilmaiset palvelut ole kovin yleisiä tässä maailmassa. Kannattaa kuitenkin miettiä ennen toteutusta tarkkaan mitä tarvitsee ja mitä haluaa hommalla saavuttaa. Näin on helpompi arvoida paljonko nettisivuihin kannattaa panostaa, ja kuinka ne tuovat lisäarvoa projektille. Halutessasi laadukkaat ja toimivat kotisivut, usein on parasta mennä ammattilaisen puheille ja turvautua osaavaan tekijään. Näin kotisivujen teko hinta tulee kuolettaa niiden tuomalla lisäarvolla, mutta harkiten hyvä tulee.