WordPress verkkokauppa-alusta

Verkkokaupan toteutus on hyvä aloittaa kattavalla suunnittelulla, ennen kuin itse nettikauppaa ryhdytään rakentamaan. Tutustumme tässä artikkelissa WordPressin verkkokaupparatkaisuun, joka taipuu kaupaksi lisäosalla nimeltään WooCommerce. Tämä yhdistelmä on hyväksi ja kustannustehokkaaksi havaittu alusta nettikaupalle, joten käydäänpä asiaan!

Kun perusasiat nettikaupan rakenteeseen liittyen on selvillä, on selkeämpi jatkaa verkkokaupan toteutusta ja valita omiin tarpeisiin paras verkkokauppa-alusta. Monista vaihtoehdoista tutustumme yleisesti tunnettuun verkkokaupparatkaisuun, joka on varma ja monipuolinen ratkaisu, eli miljoonia sivustoja pyörittävä WordPress julkaisujärjestelmä.

Yksi yleisimmistä, jos ei yleisin valinta on avoimen lähdekoodin WordPress julkaisujärjestelmällä rakennettu verkkokauppa, joka voidaan näppärästi yhdistää WordPress-kotisivuihin. Maailman yleisin julkaisujärjestelmä taipuu kätevästi verkkokaupaksi tunnetulla ja suositulla WooCommerce verkkokauppalisäosalla, jossa riittää ominaisuuksia melkein mihin vain. WordPressillä pyörii lähes 60% kaikista julkaisujärjestelmällä rakennetuista kotisivuista, ja WooCommerce pyörittää reilua 28% kaikista internetin verkkokaupoista.

Verkkokauppa syntyy myös WordPressillä
WordPressillä tehdään toimivat ja helppokäyttöiset verkkokaupat

WordPress verkkokauppa on kustannustehokas ratkaisu, joka on lähes rajattomasti muokattavissa ja laajennettavissa, ja käykin näin ollen monen näköiseen ja kokoiseen verkkokauppaan kivuttomasti. Suuren suosion saanut WordPress julkaisujärjestelmä on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään, sekä tunnetaan helppokäyttöisimpänä julkaisujärjestelmänä, tarjoten näin selkeän ja helpon verkkokaupan hallinnan verkkokauppiaalle. Nettiselaimella toimiva hallintapaneli on selkeä ja kätevästi opittavissa lähes kenelle tahansa. Tuotteiden lisääminen, sekä varaston- ja tilausten hallinta on hyvin toteutettu, eikä juuri aiheuta hämmästelyä kun asiaan kerran tutustuu. Hallintapaneli onkin käyttäjien toteuttama, joten käyttäjäystävällisyys on erittäin pitkälle viety.

WooCommerce on siis ilmainen lisäosa, jota käytetään lähes poikkeuksetta laajentamaan WordPress-sivusto verkkokaupaksi. WoCommerce verkkokauppa-alusta ei periaatteessa tunne rajoituksia tuotteiden määrässä, joten verkkokaupan toteutus onnistuu suuremmallakin tuotemäärällä. WooCommercessa on monipuoliset toimitusvaihtoehdot vakiona, ja toimitusalueita sekä toimitusluokkia voidaan määritellä melko huolettomasti. Verkkokaupan maksujärjestelmäksi voidaan integroida helposti kenen tahansa kotimaisten verkkomaksuvälittäjän maksujärjestelmä ja verkkomaksupainikkeet. WooCommerce verkkokauppaan saadaan myös kielivalinnat erillisellä lisäosalla, jonka avulla verkkokaupasta saadaan kansainväliseen myyntiin soveltuva.

WordPressin ja WooCommercen ollessa erittäin suosittuja vapaan lähdekoodin ohjelmistoja, niiden kehitys jatkuu tasaisen varmasti valtavan kehittäjäkunnan ansiosta. Lisäksi näillä ohjelmistoilla verkkokauppaan ei kohdistu jatkuvia kuluja, vaan verkkokaupan pyörittäminen onnistuu parhaillaan tavallisella kotisivujen ylläpidolla. Tällä yhdistelmällä saa hyvän ja helppokäyttöisen nettikaupan, jonka pitkäikäisyys ja helppo muokattavuus vie verkkokaupan pitkälle!

Vastaa